Om oss

Tailjoy AB  är ett familjeföretag som startades 2020. Företaget drivs av Adina och Andreas Bielk. Vår verksamhet infattar hundträning, hästmassage, försäljning av produkter relaterade till hund, häst och deras tvåbenta vänner.

Adina Bielk

Att umgås med djur har alltid varit viktigt för mig. Jag växte upp med hund i familjen och hade ett stort hästintresse redan som barn. Det tjatades på föräldrarna att få komma iväg till nåt stall för att, om inte rida, så i alla fall få klappa på hästarna. När jag kom hem från stallet vägrade jag tvätta händerna för jag ville ha kvar hästdoften så länge som möjligt. När jag kom upp i tonåren började mitt intresse för hundträning sakta smyga sig på. Vi fick hem en schäfervalp i familjen och jag bad mina föräldrar om att få gå kurser med den. Riina, som hon hette, var alltid klassens stjärna och en relativt lätt hund att träna vilket gav mig mersmak.

Under lång tid hade hästar störst fokus i mitt liv och mellan åren 1996-1998 tog jag en grundexamen inom lantbruk med inriktning hästskötsel. Under utbildningen till hästskötare hade vi även några alternativa veckor där man fick pröva på andra djurrelaterade ämnen. Jag valde hundträning och under de veckorna var första gången jag kom i kontakt med shejpning inom hundträning. Det var början till en helt ny värld och gav mig mycket att tänka på i min relation till djuren. 

Sedan följde några år där jag inte hade möjlighet att ha varken hund eller häst. Så småningom tog längtan efter djur över och jag började rida igen. Med det kom intresset för hästens muskulatur och jag utbildade mig till hästmassör på Axelssons animal massage school 2002, och sedan även till hundmassör 2003. Under åren som följde var det mycket häst i mitt liv. Först som medryttare och senare även en häst på foder. Längtan efter en egen hund blev större och större och i mars 2014 kom lilla schäfervalpen Ada in i mitt liv. Ada har utmanat allt jag trott mig veta om hundträning och fått mig att vidga mina vyer massor inom belöningsbaserad träning. Vår resa tillsammans har inte alltid varit lätt, men otroligt lärorik. Ju mer jag lärde mig, desto mer ville jag veta och mitt brinnande intresse för hundträning tog sin början. 

Agility har intresserat mig redan från tonåren då jag gick min första kurs tillsammans med Riina. Men det var först våren 2015 när Ada och jag gick vår första kurs som agilityintresset blommade ut i full styrka. Agility passade oss perfekt och vi utvecklades snabbt tillsammans.En del av hundträningsvärlden är även att hjälpa sina träningskompisar och jag upptäckte hur mycket det gav mig att få se andra lyckas och komma vidare i sin träning. Så under 2018 utbildade jag mig till agility A1 instruktör genom SBK.  Jag tränar även regelbundet för instruktör för min egen utveckling. Vid sidan av agilityträningen försöker jag också hinna med att träna brukslydnad och spår. Att hålla Ada allsidigt stark är också det en självklarhet och vi jobbar mycket med fysträninging som kättingdrag/dragweight, simning, klövjning och balansträning.

Hästarna och massagen fick ta en paus ett antal år, även om kärleken till hästarna fanns kvar.  I början av 2020 började jag igen hålla till mer och mer i stallet. När jag sedan la händerna på en kompis häst och började massera var det som att hitta hem, det är här jag hör hemma. Samspelet med hästen, kommunikationen om vad som känns bara och mindre bra. De är så tydliga med sitt språk! Så efter att ha pluggat igenom hela massageutbildningen igen under våren, är jag nu igång med hästmassage igen!

  • Hästskötare (1998)
  • Diplomerad hästmassör (Axelssons Animal Massage School 2002)
  • Diplomerad hundmassör (Axelssons Animal Massage School 2003)
  • Rehab för hästens ryggproblem (Axelssons Animal Massage School 2008)
  • Agility A1-instruktör (SBK 2018)
  • BAT 2.0 webinar, (Grisha Stewart 2019)
  • Animals in Control webinar (Emelie Johnson Vegh & Eva Bertilsson)
  • Bakknä special, häst (Axelssons Animal Massage School 2020)
  • Balansbollsinstruktör (Helthy Dog Academy 2020)
  • Klickerinsruktörsutbildning -under utbildning, beräknas klar maj 2021 (Canis)

 

Våra verksamheter

Hästmassage

För att läsa mer om hästmassage verksamheten, tryck här.

Hundträning

All vår hundverksamhet sker i samarbete med Hundläroverket AB, där Adina håller kurser och privatträning i bl.a. Agility och Balansbollsträning. För att komma direkt till Hundläroverkets sida, tryck här.

Webbutik

Vi driver en webbshop som riktar sig mot försäljning av produkter relaterade till hund, häst och deras tvåbenta vänner. För att komma direkt till webbshoppen tryck här.